Syd/Vestjylland 1995

Send en mail til os

Huset hvor vi boede, i byen Sdr. Sejerslev
Ruinen Trøjborg
Spændingen var stor da vi satte kursen mod Sønderjylland, på billederne fra turistbureauet havde vi lejet et gammelt hus med stråtag.
Og vi blev ikke skuffet, det var det sødeste hus, og alt var i fuld orden. Vi skulle bukke hovederne lidt, for alle de lavthængende bjælker, så det havde sin helt egen charme.
Huset var desuden også fredet, det det gav det et ekstra pift af atmosfære.
Ikke så langt derfra lå der en ruin ved navn Trøjborg, man skulle bare køre mod Visby, så kom man lige forbi.
Det hule træ i Præstegårdshaven i Sdr. Sejerslev
Højer Sluse
Pæl med målestreger ved Højer Sluse
Solnedgang ved Emmerlev Klev / Vidå Sluse
Til stor morskab for ungerne var der et hult træ i Sdr. Sejerslevs præstegårdshave, som der sagtens kunne være op til flere personer i. Et rigtigt "Kysse-træ", når de store børns mening skulle frem.
Den gamle sluse ved Højer besøgte vi selvfølgelig også, og her stod også pælen med mål på hvor højt vandet havde stået ved de forskellige stormfloder i tidens løb. Det var lidt uhyggeligt at se hvor højt.
Tog man en gåtur på diget mellem Emmerlev Klev og Vidå Sluse, kunne man skue de flotteste solnedgange over vadehavet.
Møllen i Højer, som er museum
Hovedgaden i Møgeltønder
Slottet Schackenborg i Møgeltønder
Tønder Kirke
Møllen i Højer kunne ses langt omkring i det flade landskab, så den måtte vi selvfølgelig også besøge, og den er meget flot vedligeholdt.
Møgeltønder skulle selvfølgelig også beskues sammen med Schackenborg.
Hvis man kommer til Tønder må man simpelhen besøge byens kirke, den er virkelig et besøg værd, den er utrolig flot udsmykket, så det må man ikke snyde sig selv for. Efter vores mening er den flottere end Ribe Domkirke, dog ikke så stor.
Tønder Kirke
Det Gamle Apotek i Tønder
Ribe Domkike
Det Gamle Apotek i Tønder er også et besøg værd, det virker ikke så stort udefra men, det er i flere etager, og i kælderen er der ern permanent juleudstilling, hvor julemanden ligger og sover, højtlydt snorkende i sin seng.
Når man besøger denne del af landet, besøger man selvfølgelig også Ribe, og her må man også se domkirken, for de modige kan man bestige trappen til det øverste tårn, men har man noget med højder, så vil man ligesom jeg nok nøjes med at se billederne bagefter.
Miljøer fra Ribe by.
Gratis glæder er jo altid dejlige, og bare det at gå rundt i Ribe by er en oplevelse i sig selv, de små smalle gader, sjove gamle huse. Jo man kan stadig få en oplevelse gratis.
Vi skulle selvfølgelig også prøve turen til Mandø, og det skulle selvfølgelig være med den specielle Mandø-bussen.
På Mandø var vi inde og høre om de forskellige begivenheder på Mandø, det var meget interessant at høre om, samtidig med at der blev vist billeder om det. Det foregik hos en af øens lokale beboere.
Mandø-bussen
Mandø Kirke
Mandø Mølle
Vi kørte også en tur til Rømø, og her besøgte vi museet Kommandørgården, som bl.a. viser hvor rige de har været på Rømø engang på grund af søfarten.
Kommandørgården på Rømø
Frøslevlejren
Når vi var så tæt på grænsen, skulle vi selvfølgelig en smut til Tyskland. Så efter vi havde været omkring Frøslev Lejren, kørte vi til Flensborg, hvor vi var en tur rundt i centrum.
Herefter kørte vi til Kiel, for at se Kieler-kanalen og frilandsmuseet i Kiel.


Til toppen

Opdateret d. 20.4.2003