Italien/Schweiz 1998

Send en mail til os


En gang Italien, altid Italien, var der én der sagde...
Eller udtrykt af Johann Wolfgang von Goethe:

Ved du det land, hvor blomst citronen bær?
I glød bag løv står guldorangen skær
Hvor blide briser gå fra himlen blå
Hvor myge myrter, stolte laurbær stå
Ved du det land? Derhen, derhen -
Ak, - kunne did jeg fly med dig, min ven!


Der er nok noget om snakken, for vi kan ikke få set nok af Italien.

Som tidligere prøvet, havde vi lejet gennem Vacansoleil. Og tidspunktet sidst i august og 14 dage frem var stadig for nordboer, som foretrækker normale temperaturer. Prisen som altid meget fornuftig, så man ikke blev ribbet totalt.

Mobilhome på Del Garda
Borgen i Bellinzona (SCH)
Indgang borgen
Dæmning i Val Verzasca

Vi skulle først bo en uge nord for Milano i omegnen af Varesa, med ca. 8 km til Schweiz, meget smart, for her var benzinen meget billigere. Dette gav også muligheder for ture ind i Schweiz.
Vi besøgte bl.a. byen Bellinzona, hvor vi kikkede på byens borganlæg.

Stenbro i Val Verzasca
Bjergtoppe i Schweiz
Bjergveje i Schweiz
Dal med vand fra gletcher

Et besøg i Val Verzasca (Sch), for at se dæmningen, kunne nok få det til at suge i maven. Fra den 220 m høje dæmning blev der sprunget elastikspring, og efter at have kikket ud over kanten, var der sjovt nok ikke nogen i vores samling der skulle nyde noget.
Så var det lidt mere afslappende ved Lavertezzo, hvor der er en gammel stenbro.
En heldagstur over 4 pas i Schweiz tog vi også, så bilen var på arbejde den dag, helt ned i 1. gear. Men sikke nogle udsigter, vi glemte næsten at tage billeder, for det var så storslået, nu når man er vant til Himmelbjerget.

Dal i Schweiz
Øen Isola Pescatori
Øen Isola Madre
Øen Isola Bella

En heldagsudflugt til søen Maggiore blev det også til, her besøgte vi De Borromeiske Øer, som ligger ca. midt i søen. Navnet på disse øer dækker over Isola Pescatori, (fiskernes ø), som er fuldstændig bebygget, med små snævre gyder og arkader. Så er der Isola Madre, som er den største af øerne, med et slot og smuk have. Til sidst er der Isola Bella, som er opkaldt efter grevinde Isabella. Denne ø var oprindelig bare en klippe, men i 1650-71 sejlede man jord fra fastlandet derud, og der blev opført et slot med omgivende barokpark. Parken er bygget på 10 terrasser, og her er hvide påfugle.

Havemiljø fra Isola Bella
Venedig
Venedig
Kirke i Venedig

Venedig, vi kan ikke få nok af Venedig, byen er unik, her behøver man ikke være bange for at ungerne bliver kørt ned, her kan de kun drukne..... spøg til side, vi elsker Venedig, og vores ferie indholdt også dennegang en tur til Venedig. Vi tog bilen, og var heldige at kunne køre helt ud til Venedig, og få en plads i parkeringshuset, endda på taget, svarende til 10. etage. Her holder man meget tæt. Men vi undgik at få skrammer, og valgte at tage alle de små gader i byen denne gang. Dog skulle vi på Markus Pladsen, for vi skulle lige prøve det med duerne igen. Og nu var der heller ikke stillads om Markus Kirken mere, så den skulle også ses i al sin pragt.

Markus Kirken
Duerne på Markus Pladsen
Santa Maria della Salute
Indefra kirken

Vi afsluttede turen i Venedig med at besøge kirken Santa Maria della Salute, den står på 1.106.657 fire meter lange stolper, og den blev bygget i 1630-81, som tak for pestens ophør.
Vi kan med sikkerhed sige, at vi vil vende tilbage til denne by, for der er altid nye indtryk at hente.

Til toppen
Opdateret d. 14.6.2002